Hannes en Michael Mertens winnen voor de derde maal op rij Estafetteloop Speelhof

Print

Foto: Vanessa Lelièvre

Sint-Truiden - Afgelopen weekend organiseerden de Speelhofrunners hun derde Estafetteloop ten voordele van Gilles Vanhamel uit Landen.

Net als bij de voorbije twee edities waren de 100 voorziene plaatsen reeds ruim op voorhand uitverkocht. Beter nog, er kwamen dit jaar 103 teams aan de start.Tijdens de vorige edities kozen de weergoden de kant van de organisatie maar gisteren waren ze de Speelhofrunners duidelijk niet gunstig gezind. De opbouw in de voormiddag gebeurde in de druilerige regen en zorgde ervoor dat het parcours er uur per uur wat slechter ging bij liggen. Desondanks kwamen alle ploegen opdagen en gingen ze allen met goeie moed van start. De regen van de voormiddag was intussen overgegaan in sneeuw en dit zorgde bij momenten voor een prachtige winterse taferelen op het Speelhof. Alle lopers maakten er een loopfeest en elk duo zette op zijn niveau hun beste beentje voor!
Net als bij de vorige edities waren het de Truiense broers Hannes en Michael Mertens die met de algemene winst aan de haal gingen. Bij de dames ging de winst naar de zusjes Driesen uit Alken en bij de gemengde koppels wist het gelegenheidsduo Van Marcke - Beelen de meeste rondjes af te leggen. In de jeugd categorie ging het KTACT duo Smets - Robben met de winst aan de haal. Achteraf genoot iedereen nog na in de Afspanning en ging een groot gedeelte van de lopers naar huis met een mooie tombolaprijs. Iedere loper kreeg alvast als troostprijs een goed gevulde goodie bag en een lekkere braadworst. De Speelhofrunners kunnen zo alvast terugblikken op een succesvolle derde editie. Ook dit jaar zal de opbrengst integraal geschonken worden aan onze superkerel Gilles uit Landen, die als toeschouwer mama en papa kwam aanmoedigen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio