Nieuwe onthulling: “Heath Ledger stond erop als ‘The Joker’ echt in elkaar geslagen te worden”

Print

Video: YouTube

The Dark Knight, de laatste film die Heath Ledger volledig afwerkte voor zijn dood, toont enkele gewelddadige vechtscènes. In eentje wordt Ledger, die de rol van ‘The Joker’ voor zijn rol neemt, in het rond gesmeten door Batman, gespeeld door Christian Bale. Die laatste doet nu een schokkende onthulling: “die vechtscène was echt, de tegels braken van de muur”.

In een interview voor het boek ‘100 dingen Batman-fans zouden moeten weten en doen vooraleer ze sterven’. “Ledger ging helemaal op in zijn rol. Hij was op z’n zachtst gezegd een fenomenaal acteur. Tijdens de vechtscène wou hij perse dat ik hem echt sloeg en tegen de muur kwakte. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat dergelijke agressiviteit absoluut niet nodig was om een geloofwaardige scène neer te zetten, maar hij bleef me pushen: ‘kom op, kom op! Doe het!’. Door de echtheid braken de tegels van de muur en raakte een glas stevig beschadigd”, voegt Bale nog toe.

Sommigen beweerden dat Ledger zo opging in zijn rol van ‘The Joker’ dat het zijn mentale gezondheid aantastte, wat uiteindelijk tot zijn dood leidde. Ledger werd kort na het filmen van ‘The Dark Knight’ dood aangetroffen, later zou blijken dat hij aan een toevallige overdosis van voorgeschreven drugs bezweken was.