© BELGAIMAGE

Rapper Boef ontsnapt aan bierdouche op festival en zegt nog één keer sorry in zijn nieuwe nummer

Rapper Boef, in opspraak na vrouwonvriendelijke uitspraken, is zaterdagavond bij zijn optreden op het festival Noorderslag ingegaan op de ophef rond zijn persoon.

De rapper liet nogmaals weten dat hij een fout heeft gemaakt. “Ik distantieer me daarvan”, zei hij. “Maar ik word nooit de ideale schoonzoon. Ik blijf altijd Boef.” Het grootste deel van het publiek juichte hem daarna toe. Het door zijn management gevreesde uitjoelen bleef uit.

Boef kwam negatief in de publiciteit omdat hij begin januari vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor kech, het Marokkaanse woord voor hoer. Veel festivals en organisaties, waaronder ParkCity Live in Heerlen, zegden de samenwerking met de artiest op. Boef was wel welkom bij Noorderslag. De organisatie keurde de uitspraken wel af en hield vrijdag ook een debat over de kwestie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bier gooien

Boef trad op in een volle zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Onder hen ook veel mensen die vooral benieuwd waren naar hoe de rapper zou worden ontvangen door het publiek. De organisatie had de zaal wel drooggelegd, nadat er op Facebook een oproep was gedaan om bier naar de rapper te gooien.

Aangeboden door onze partners