© Niek van Herten

Pastoor bezocht vrouw die zijn kerk binnenreed: “Na een glas wijn voelde ik me beter”

De bejaarde vrouw die vrijdagavond de kerk in de Landgraafse wijk Nieuwenhagen binnenreed, was een parochiaan van de Onze Lieve Vrouw Hulp der Christenen.

Volgens pastoor Louis Terranea heeft hij de vrouw zaterdag thuis bezocht en maakt zij het naar omstandigheden goed. Er raakte niemand gewond bij het ongeluk.

Merel Visscher

Het ging maar net goed die vrijdag, vertelt Terranea, die al 23 jaar pastoor is in Nieuwenhagen. “Ik liep net de kapel in om de dienst voor te bereiden toen de auto door de deur reed. Als ik een paar stappen verder had gestaan, had het heel anders kunnen aflopen. Dat besef komt eigenlijk later pas. Waarschijnlijk heb ik een engeltje op mijn schouder gehad.”

In de kapel waren bovendien al tien mensen aanwezig, die eveneens allemaal met de schrik vrij kwamen. Zaterdag heeft de pastoor nog “een moeilijke dag” gehad. “Na een glas wijn ging het wel weer. Maar bizar, dat is het juiste woord voor dit ongeluk.”

Verkeerde versnelling

Hoe het ongeluk kon gebeuren, moet nog worden onderzocht. Mogelijk heeft de bestuurster, die alleen in de auto zat, op de parkeerplaats voor de deur de auto in een verkeerde versnelling gezet. De verzekering regelt de afhandeling van de schade aan de deur. In tussentijd is de kerk beveiligd met een stuk hardboard.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio