© BELGA

Mertens kan in kwartfinale tegen nummer 130 uitkomen

Elise Mertens bereikte op de Australian Open voor het eerst in haar carrière een kwartfinale na de zege tegen Petra Martic. Wie ze daar treft, is nog niet geweten. Alles hangt af van de match tussen Denisa Allertova en Elina Svitolina. In het ideale scenario komt ze uit tegen het nummer 130 van de wereld. Anders wacht een lastige klus tegen de vierde op de wereldranking.

jefi

Lees ook: Tennisdroom duurt voort: Elise Mertens plaatst zich voor kwartfinale op Australian Open

De winnares van de partij tussen Elina Svitolina en Denisa Allertova zal de tegenstander worden van Elise Mertens in de kwartfinale. Net als Petra Martic zal de volgende tegenstander dus weer een vrouw worden tegen wie onze nationale tennistrots in Melbourne nog nooit uitkwam.

Allertova wie? Inderdaad. De Tsjechische die twee jaar ouders is dan Elise Mertens doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek. De rechtshandige tennisster stond vorig jaar 55ste op de wereldranglijkst, maar tuimelde sindsdien dieper weg en staat vandaag op plek 130. Mertens staat bijna 100 plekken hoger, dus moet het nog gezegd dat Allertova een droomtegenstander zou zijn voor haar?

© Photo News

Mertens speelde wel nog nooit tegen haar. Dus als Allertova haar achtste finale wint, zal onze landgenote terug gebruik moeten maken van Youtube in voorbereiding op haar match. Allertova schakelde op deze Australian Open de Poolse Linette, de Chinese Zhang en de Franse Permentier uit.

Nummer vier

Maar zonder stunt van Allertova komt Mertens uit tegen Denisa Svitolina, het nummer vier op de wereldranglijst. De Oekraïense is nog maar 23, maar heeft toch al 10 WTA-titels achter haar naam staan. De service van het vierde reekshoofd is haar absolute wapen waarmee ze haar tegenstander geen schijn van kans laat. In de vorige rondes speelde ze zo al Kostyuk, Siniakova en Jorovic naar huis. Vorig jaar speelde Elise Mertens al eens tegen haar in de finale van het graveltoernooi in Istaboel. Die verloor ze.

© AFP