© Ella Bormans

Amnesty International Hasselt sluit 2017 definitief af

We zijn bijna aan het einde van januari 2018 en er staat al heel wat op ons programma voor de komende maanden. Maar natuurlijk hebben we eerst het jaar 2017 afgesloten en dit gebeurt al enkele jaren met het posten van de brieven en kaartjes van de schrijfmarathon.

Ella Bormans

Onze jaarlijkse schrijfmarathon was een groot succes. In december 2016 verzamelden we 1.386 brieven en kaartjes. We hoopten stiekem om er deze keer 1.500 te krijgen; het werden er uiteindelijk 1.778. Hoe de verdeling eruit ziet, maw wie hoeveel schreef, vind je op de homepagina van onze website www.amnesty-hasselt.be.Maar elke brief telt, we zijn dus ook iedereen dankbaar die meegewerkt heeft. Op de allereerste plaats natuurlijk al die mensen die effectief geschreven hebben. De leden van Amnestygroep Hasselt hebben zelf de schrijfactie geleid in de PBL gedurende 2 dagen. Het was hartverwarmend te zien hoeveel mensen zich enthousiast aan het schrijven zetten. Sommigen schreven meer dan 1 brief, anderen schreven verschillende kaartjes. Zowel jonge als niet meer zo piepjonge mensen zaten zij aan zij ijverig te schrijven. Foto’s hiervan kun je bekijken op onze facebook: www.facebook.com/AmnestyHasselt.Natuurlijk danken we ook de mensen die ons de toestemming gaven om in hun school, organisatie, enz een schrijfactie te organiserenOok de stad Hasselt deed mee. Het schepencollege schreef een brief; bovendien werden heel veel brieven geschreven door medewerkers van verschillende stadsdiensten. Én de stad Hasselt nam de financiering van het versturen van de vele brieven en kaarten voor haar rekening. Waarvoor onze oprechte dank.

Dit eclatant succes geeft Amnesty International Hasselt zeker voldoende energie om ook in december 2018 vol overgave mee te doen aan de wereldwijde schrijfmarathon. Volg ons op onze website en facebook: daar vind je in de loop van het jaar resultaten ivm de brieven die je schreef. En … zeker meedoen in 2018.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio