Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor dit weekend? Wij helpen je op weg en lijsten de leukste tips op.

eco

1. Edelweisstocht door de Kattenbosserheide in Lommel

Wie zondag een frisse neus wil halen, kan dat tijdens de Edelweisstocht van wsv Milieu-2000 in Lommel. De routes leiden langs het kanaal van Beverlo en het Kristalpark en dan door de Kattenbosserheide met de vlechtwerken van natuurkunstenaar Will Beckers. Dit alles via landelijke wegen en wandelpaden. Wie voor extra kilometers gaat, passeert ook het Duits militair kerkhof. U kunt kiezen uit 5 trajecten.

Zondag, starten tussen 8 en 15 uur. Feestzaal Den Horst, Gelderhorsten.

Deelname: 1,5 euro. Meer info: www.wsv-milieu-2000.be

2. Alles over uitstapjes en reizen op Vakantiebeurs in Hamont-Achel

© Jimmy Kets

Een van de eerste vakantiebeurzen van het jaar vindt traditiegetrouw plaats in Hamont-Achel. We hebben het dan over de Noord-Limburgse Vakantiebeurs, waar u zondag informatie vindt over daguitstapjes, weekendjes dichtbij en vakanties allerhande. Het aanbod en de verscheidenheid aan standhouders is groot. Bent u op zoek naar een B&B in Italië, een vakantiehuis in de Ardennen, een daguitstap naar de Voerstreek of zelfs een rondreis in Brazilië? U vindt het allemaal, in Zaal De Posthoorn in Hamont. De organisatie is in handen van Pasar.

Zondag, van 10 tot 17.30 uur. Groenstraat 6.

Ticket: 2,5 euro (tombola inbegrepen). Meer info: www.noordlimburgsevakantiebeurs.be

3. Nieuwe expo ‘Wij Limburgers’ van start in Maaseik

Wij Limburgers. Dat is de naam van de reizende expo die zaterdagavond officieel wordt geopend in Cultuurcentrum Achterolmen. Het centrale thema: diversiteit in de samenleving. Zeven fotografen hebben portretten gemaakt van 20 heel verschillende Limburgers, die één ding gemeen hebben: zijzelf of hun (groot)ouders hebben ooit hun moederland achtergelaten, tijdelijk of definitief. De expo loopt in Maaseik nog tot begin maart.

Nog tot 3 maart, dagelijks van 14 tot 20 uur. Van Eycklaan 72.

Gratis toegang. Meer info: www.vormingplus-limburg.be

4. Borrelwandeling naar Kluis van Bolderberg

Het is een jaarlijkse traditie geworden: de Winterborrelwandeling van Toerisme Heusden-Zolder nu zondagnamiddag naar de Kluis van Bolderberg. Boven op de berg wordt u beloond met een prachtig panorama op de natuur, vijvers en het kasteel van Terlaemen. Wie tot aan de Kluis stapt, kan daar genieten van stilte en aangepaste muziek door een sopraan. Maar er zijn namiddag ook streekdranken en hapjes te koop, om het extra gezellig te maken.

Zondag, start begeleide wandeling om 14 uur aan Infokantoor Toerisme, Vrunstraat.

Vrij vertrek ook mogelijk. Gratis deelname.

Meer info: www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be

5. Eerste internationale Army Show in Maastricht

Het MECC is dit weekend gastheer voor de eerste International Army Show (wintereditie), met standhouders en verzamelaars uit heel Europa. Het aanbod is uitgebreid, met o.a. een Militaria-beurs met kleding, boeken, miniaturen, enz. Verder worden er ook legervoertuigen verkocht en kan u tanks bekijken. Heel wat gespecialiseerde verenigingen doen ook aan re-enactment, en tonen hoe het leven was tijdens de oorlogen en in kazernes. Muziek is er ook, met de Sgt Wilson Airforce Show.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 17 uur. Forum 100.

Ticket kassa: 15 euro. Meer info: www.armyshowmaastricht.nl

6. Literatuur ontdekken op Toast Literair

Toast Literair van het Davidsfonds is de combinatie van een boeiende literaire activiteit bij een heerlijk ontbijt/aperitief/brunch en dat op zo’n 200 plekken in Vlaanderen. Het aanbod is erg uitgebreid. Zo kan u bijvoorbeeld naar een lezing over heiligen in de hoofdbibliotheek van Hasselt, luisteren naar woordkunstenaars in Maasmechelen, Bart Moeyaert aan het werk horen in Peer, of genieten van een ode aan Leonard Cohen in Dilsen-Stokkem.

Het volledige programma met de juiste uren vindt u op www.toastliterair.be

Voor sommige activiteiten moet betaald en/of vooraf gereserveerd worden.

7. Alles over bouwen en verbouwen op Bouwinnovatie in Hasselt

Hoe kunnen we onze woning nog optimaler maken? Dat is het thema van de bouwbeurs Bouwinnovatie die tien dagen loopt in de Ethias Arena. Bouwers en verbouwers vinden er alle informatie over nieuwe producten en diensten en dat voor alle fases van het bouwproces. Maar ook wie op zoek is voor iets in huis - nieuwe sfeerverlichting bijvoorbeeld - kan er zijn gading vinden. Extra aandacht gaat ook naar de tuin.

Nog tot 28 januari, in weekends en op vrijdag. Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt.

Ticket kassa: 10 euro (gratis voor -12 jaar). Meer info: www.bouwinnovatie.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio