Zij wilde nog een laatste mop uithalen met haar man voor ze zou sterven. Echtgenoot ontdekt het vier jaar later

Print
Zij wilde nog een laatste mop uithalen met haar man voor ze zou sterven. Echtgenoot ontdekt het vier jaar later

De Zuid-Afrikaanse Phedre Fitton (69) uit Johannesburg wist dat ze niet lang meer zou leven, aangezien haar eierstokkanker al te ver gevorderd was. Ze wou echter niet vertrekken voor ze haar man nog één keer stevig kon foppen. Daarom besloot ze nog een allerlaatste grap uithalen. Nu, vier jaar later, beseft echtgenoot Nigel Nicol pas dat het een mopje was.

“Mijn moeder was legendarisch”, schrijft hun dochter Antonia Nicol op Twitter. “Ze was echt hilarisch en had een ondeugend gevoel voor humor.” Phedre had één favoriet slachtoffer voor haar mopjes: haar echtgenoot Nigel. “Ze waren elkaars beste vrienden. Werken, reizen, ze deden het allemaal samen. Ze weken niet van elkaars zijde.”

Laatste wens

Maar hun droom op een lang en gelukkig leven werd aan diggelen geslagen toen bleek dat Phedre ernstig ziek was. In 2013 kreeg de eierstokkanker de bovenhand. De laatste wens die de vrouw deed aan haar man leek bloedserieus. “Zorg goed voor mijn varens in de badkamer”, zei ze. Enkele dagen later overleed ze.

Gedwee deed Nigel wat zijn vrouw van hem gevraagd had. Vier jaar lang ging hij elke dag naar de badkamer om de planten te gieten. Met veel plezier merkte hij dat ze prachtig groen bleven. Hij keek met trots naar het groen, een lichtpuntje in zijn leven en een mooie herinnering aan zijn zielsverwante. Hij vergat er “het lek” in zijn badkamer meteen door, het water dat steeds op de grond lag kon hem niets schelen.

(De tekst gaat verder onder de tweet.)

Verhuizen

Tot zijn dochter Antonia, die ondertussen in Londen woont, haar vader kwam helpen verhuizen. De planten moesten uiteraard mee naar de volgende locatie. Maar toen zijn dochter het groen vastnam, zag ze iets raar. De planten die de man had moeten gieten van zijn overleden vrouw, waren nep.

“Er was niet veel licht in de badkamer en mijn moeder had de varens vervangen door plastic exemplaren. Niemand wist dat”, lacht de vrouw in een tweet. Haar verhaal ging in een mum van tijd viraal en leverde al meer dan 39.000 delingen en 130.000 likes op. “We vonden het allemaal hilarisch, vooral mijn papa. Ik kon mijn moeder gewoon horen lachen, toen we het ontdekten. Het leek alsof ze weer even bij ons was. En meelachte.”