Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

“Politiek is geen stiel voor koorknapen. Naïviteit en diepmenselijke loyaliteit leiden zelden tot verkiezingsoverwinningen”

DE KERN

“Politiek is geen stiel voor koorknapen. Naïviteit en diepmenselijke loyaliteit leiden zelden tot verkiezingsoverwinningen”

Bij overspel zijn na de ruzies en discussies twee uitkomsten mogelijk: je vergeeft je partner voor zijn stommiteit en zet de relatie verder, of ieder gaat zijn eigen weg. Als dat bedrog twee keer in evenveel maanden gebeurt, zit er iets structureel fout waardoor een breuk onafwendbaar is. Dat is precies wat er aan de hand is met Samen, het kartel van socialisten en groenen in Antwerpen. Door zijn contacten met een omstreden projectontwikkelaar en zijn creatief facturatiesysteem bij De Lijn heeft sp.a-kopman Tom Meeuws zijn kersverse verloofde twee keer bedrogen. Het project opblazen was voor Groen-leider Wouter Van Besien de enige uitweg om zijn partij op 14 oktober als positief en progressief aan de Antwerpse kiezer te presenteren.

Dat het sp.a-partijbestuur het ontslag van Tom Meeuws dinsdagavond heeft geweigerd, bewijst de radeloosheid bij de socialisten. Meeuws werd in de zomer van 2016 als nieuwe kopman voorgesteld na een maandenlange ...