Roger Federer krijgt bizarre vragen na zege op Australian Open: “Ben je een vampier of een heks?”

Roger Federer won zijn eerste wedstrijd op de Australian Open makkelijk in drie sets tegen de Sloveen Aljaz Bedene. Na de match verscheen plots acteur en komiek Will Ferrell op het veld. Die schotelde de Zwitserse toptennisser een paar bizarre vragen voor over zijn eetgewoontes, de fans en zijn spel, met de nodige hilariteit tot gevolg.

Tennislegende John McEnroe was Federer na de wedstrijd aan het interviewen, toen hij plots een special guest op het plein riep,niemand minder dan Will Ferrell. De komiek haalde zijn personage Ron Burgundy uit de cultfilm Anchorman tevoorschijn en kwam met een paar ongebruikelijke vragen op de proppen.

“Vanavond leek je wel als een gazelle op het plein. Zou je je spel kunnen beschrijven als dat van een dartelende gazelle?”, vroeg Ferrell aan de nummer twee op de wereldranking. “Worden die niet opgegeten op het einde?”, antwoordde de Zwitser. Daarna polste Ferrell naar de eeuwige jeugd van Federer: “Snelle vraag Roger, je bent 32 jaar oud, ben je een heks of een vampier?”

De Amerikaanse komiek ging verder met een gerucht dat het geheim van Federer’s fitheid zit in het uitsluitend eten van wombatvlees. De Zwitser ontkende dat en gaf aan dat hij het Australische buideldier nog nooit gegeten. Will Ferrell sloot af met de vraag of hij niet gek wordt als zijn fans steeds maar ‘Come on Roger’ blijven roepen. “de fans herinneren me aan mijn eigen naam, dat is goed want op oudere leeftijd vergeet je die wel eens”, repliceerde de Zwitser gevat.