Timothée Chalamet ziet af van inkomsten uit jongste Woody Allen-film

Print
Timothée Chalamet ziet af van inkomsten uit jongste Woody Allen-film

Foto: Photo News

De Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet zegt spijt te hebben dat hij meegespeeld heeft in de jongste film van regisseur Woody Allen. Hij zal zijn inkomsten overmaken aan organisaties die strijden tegen seksueel misbruik.

In een bericht op Instagram zegt de filmster uit ‘Lady bird’ van Greta Gerwig, die een Golden Globe won voor beste komedie, dat hij recent “leerde dat een mooie rol niet het enige criterium is om een job aan te nemen”. “Dat werd mij de voorbije maanden veel duidelijker, nadat ik zag hoe een machtige beweging was ontstaan die een einde wil stellen aan de onrechtvaardigheid, ongelijkheid en vooral de stilte”, zei Chalamet, in een verwijzing naar #Metoo, de beweging die ontstaan is na de onthullingen over filmproducent Harvey Weinstein.

De jonge acteur van 22 jaar zei dat hij niet “direct” kon praten om “contractuele redenen” over zijn beslissing om afgelopen zomer te werken aan de film ‘A rainy day in New York’ van Woody Allen, die dit jaar moet uitkomen. “Maar ik wil geen profijt halen uit mijn werk voor die film”, zei hij. “En om die reden ga ik mijn volledige salaris schenken aan drie organisaties.” Een van de drie is Time’s Up, het fonds voor juridische steun aan slachtoffers van seksueel misbruik, dat begin januari werd opgericht door een collectief van meer dan driehonderd vrouwen uit Hollywood.

De beslissing van de nieuwe publiekslieveling van de Amerikaanse cinema dreigt Woody Allen, tot nu toe relatief gespaard door de #Metoo-beweging, in een lastig parket te brengen. De New Yorkse regisseur, die op zijn 82ste nog geregeld films draait, werd in 1992 beschuldigd door zijn adoptiekind Dylan Farrow van seksuele agressie toen ze zeven jaar was. De regisseur heeft die beschuldigingen altijd ontkend en is er nooit voor vervolgd geweest.

Zender CBS maakte bekend hij donderdag een interview zou uitzenden met Dylan Farrow, waarin ze de beschuldigingen herhaalt. De jongste tijd namen andere acteurs en actrices afstand van Woody Allen, onder wie Greta Gerwig.

(belga)