Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Sp.a-Goesting gaat weer voor absolute meerderheid

Print
Gingelom -

Sp.a in Gingelom wil voor de vijfde opeenvolgende keer de absolute meerderheid behalen bij de verkiezingen in oktober.

De grote vraag is of dat opnieuw zal lukken nu enkele ervaren en populaire zwaargewichten wegvallen. Oud-burgemeester Charly Moyaerts, oud-schepen Gilbert Medart en Gui Abrahams zijn geen kandidaat meer. Maar de partij kan, met 800 leden, wel nog steeds rekenen op een grote aanhang. “Met zo een aanhang zijn we meer een beweging dan een partij, we staan tussen de mensen en voeren al jarenlang een goed beleid. We kunnen rekenen op een zeer goede ploeg, een perfecte mix van nieuwkomers en ervaring, mannen en vrouwen, jong en oud.”

Over die nieuwkomers bleef men vooralsnog vaag. Burgemeester Patrick Lismont blijft in ieder geval de absolute kopman en kandidaat-burgemeester. De volledige lijst zal pas bekend worden gemaakt tijdens de 1 meiviering. De naam sp.a-Goesting blijft behouden omdat de partij er toch de nadruk op wil leggen dat ze socialisten zijn en goesting hebben om verder te werken.

Eerst wil men de bevolking raadplegen via huisbezoeken en vragenlijsten. Opmerkelijk voor zo een kleine gemeente is dat er een aparte jonge ploeg volledig instaat voor de campagne, zodat de mandatarissen rustig kunnen blijven voortwerken en daar niet te veel tijd in hoeven te steken.