Mode

Waarom investeren in goede sportkledij de moeite loont

Print
Waarom investeren in goede sportkledij de moeite loont

Foto: Jacob Postuma

Staat ‘meer bewegen’ op jouw lijstje van goede voornemens? Een goed begin is het halve werk! Van het juiste materiaal tot de perfecte pasvorm, met de juiste vestimentaire ondersteuning kom je al een heel eind!

De details zitten in de stof

Het is belangrijk dat de stof van je sportkleding vocht en temperatuur optimaal kan regelen. Een mix tussen katoen en synthetische vezel houdt je droog, ondersteunt je spierwerking, gaat huidirritatie tegen bij het zweten en zorgt ervoor dat geurtjes minder lang blijven hangen.

Ondanks je intense lichaamsbeweging en het veelvuldig wassen, kan de juiste materialenmix tegen een stevig stootje. Afbrokkelende logo’s, gekrompen T-shirts of een sportbeha die plots niet meer goed zit? Niet met de juiste materialen!

Tip: was je sportkleding op maximum 30 graden en steek ze nooit in de droogkast: zo blijven de vezels van de kleding intact (en behouden je sportkledingstukken hun 'stretch'). Laat je ook niet verleiden om veel wasmiddel te gebruiken: dit verstopt de vezels waardoor de stof minder goed kan ademen en geurtjes bijgevolg blijven hangen. Er bestaan zelfs speciale wasmiddelen voor sportkledij!

De juiste kledij ondersteunt je sportprestaties

De juiste workout-outfit blijft op zijn plaats tijdens je sportprestaties.De eerste stap? Een goede sportbeha! Bepaal de intensiteit van je morning run of yogasessie, want voor elke activiteit bestaat er de perfecte variant. Kwaliteitsvolle merken weten dit maar al te goed en passen hun modellen aan met voorgevormde pads, extra ventilatie of vederlichte materialen.

Sporten in de koude? Niets kan zoveel deugd doen als fris aan je dag beginnen. Tien T-shirts over elkaar zitten uiteraard niet comfortabel tijdens het joggen. Kies dus voor kwaliteitsvolle kleding! Het juiste materiaal houdt je perfect warm (zonder dat je overmatig zweet natuurlijk), is elastisch genoeg voor al jouw bewegingen én is sneldrogend. Kies bijvoorbeeld voor lichte, elastische polyesterstoffen: die zorgen voor isolatie en een optimale vochtregulatie.