Ook in Otegem staat er geen maat op Sanne Cant

Print
Ook in Otegem staat er geen maat op Sanne Cant

Foto: Photo News

Daags na haar negende opeenvolgende Belgische veldrittitel heeft Sanne Cant ook in Otegem de bloemen gepakt. In een loodzware wedstrijd door het gure weer liet Sanne Cant onder meer Christine Majerus en Ellen van Loy achter zich. Voor Cant is het al haar veertiende zege.

Het was Ellen Van Loy die de beste start nam met de Luxemburgse Christine Majerus en wereldkampioene Sanne Cant in haar wiel. Dit drietal sloeg al vrij snel een kloof op de rest van het deelnemersveld. Christine Majerus nam het commando vlug over, sloeg een kloof, maar op een vettige strook slaagde Sanne Cant erin haar wiel te pakken. Voor Ellen Van Loy ging het allemaal te snel. Nog voor halfcross sloeg Van Loy dan ook nog eens tegen de vlakte waardoor ze haar winstkansen helemaal door de neus geboord zag worden. Sanne Cant bleef fiks doorgeven en trok de slotronde in met een voorsprong van zowat 10 seconden op Christine Majerus.

De wereldkampioene kwam niet meer in de problemen en legde zo beslag op haar veertiende zege van het seizoen. Majerus consolideerde haar dichtste ereplaats en ook Ellen Van Loy stond de derde plaats niet meer af. Sanne Cant volgt zo de Luxemburgse Christine Majerus op als eindlaureate van de zesde editie van Weversmisdagcross.

“Het schoof hard en de wind en de regen maakte het heel lastig”, vertelde Sanne Cant na de wedstrijd. “Ik had al snel een gaatje en besloot niet langer te wachten. Het was zo zwaar en lastig dat het toch ieder voor zich was. Ik had duidelijk niet veel last van het BK van gisteren. Of ik nu in mijn beste vorm zit? Ik ben al heel goed, maar het kan nog altijd beter. Ik verwacht nog wat groeimarge na de recente stage. Ik heb nog wat marge richting WK.”