Mode

Deze fashionista spendeert nooit meer dan 100 euro aan een outfit. Dit zijn haar tips

Print
Deze fashionista spendeert nooit meer dan 100 euro aan een outfit. Dit zijn haar tips

Foto: IG

De Australische Tina Abeysekara ziet er altijd piekfijn uit. En dat in outfits van minder dan 150 Australische dollar (omgerekend 97,30 euro). Hoe ze dat voor mekaar krijgt? De vrouw achter de blog ‘Trash to Treasured’ legt het uit in een interview met The Daily Mail.

Blogsters die op Instagram uitpakken met hun outfits dragen meestal niet de goedkoopste kleding. Van Gucci tot Chanel: de designerlogo’s zijn duidelijk aanwezig en indien niet, worden ze genoemd in de hashtags.

Op dat vlak is Tina anders. De 32-jarige fashionista dweept immers met hoe weinig ze heeft uitgegeven aan een specifieke look. “Zodra ik op kot zat, merkte ik dat ik het niet breed had en ging ik op zoek naar betaalbare outfits bij ketens”, klinkt het. Op een dag moedigde een vriendin haar aan om een look online te gooien. Dat was de basis voor haar “Trash to Treasured’-blog en haar inspirerende Instagrampagina.

Hoe scoor je?

- Werk je in de stad? Gebruik je lunchpauze dan om te shoppen, net zoals Tina die tot drie keer per week screent bij haar favoriete winkels, waaronder H&M en Uniqlo.

- Indien tijd: check verschillende van dezelfde keten om een licht afwijkend aanbod te zien.

- Veel ketens stallen hun mooiste spullen vooraan in de winkel uit. Zo’n 60 procent van de collectie kan je het hele jaar door shoppen.

- Is het personeel van alles aan het verplaatsen in de winkel, houd er dan rekening mee dat er wellicht kortingen aankomen en houd het in de gaten.

- Online shoppen? Wees erop voorbereid dat een kledingstuk er misschien niet zo goed uitziet in het echt als online. Aarzel niet om terug te sturen (neem wel even de retourvoorwaarden door.)

- Weet welke maat je hebt bij verschillende ketens en welke stijl bij je persoonlijkheid past. Dat zal je tijd en geld besparen. Het is ook een manier om af en toe een avontuurlijker stuk uit te proberen.

- Investeer in klassieke kleurenpaletten, ze maken dat je totale outfit er veel duurder uitziet dan hij was. Ook altijd een topper: gouden details op schoenen en handtassen.

- Schrijf je in voor nieuwsbrieven. Zo weet je wanneer welke winkels kortingen en evenementen voorzien.

Niet te missen