Luca Brecel meteen uitgeschakeld bij debuut op Masters snooker

Print
Luca Brecel meteen uitgeschakeld bij debuut op Masters snooker

Foto: AFP

Het debuut van Luca Brecel (WS-11) op de Masters in het Alexandra Palace van Londen heeft niet lang geduurd: in de eerste ronde ging hij meteen met 6-3 onderuit tegen de Noord-Ier Mark Allen (WS-8). De 22-jarige Limburger liet enkele knappe stoten zien maar kon nooit aanspraak maken op de zege.

Brecel startte met een break van 65 en kwam ook nog 1-2 voor, maar met breaks van 141 en 72 nam Allen het voortouw. Brecel toonde zich in het zesde frame net iets beter dan Allen, waardoor de bordjes terug gelijk hingen en leek ook het zevende frame te gaan winnen, tot hij bij het potten van de groene bal ook wit in een pocket zag verdwijnen. In de volgende twee frame pote Brecel geen bal meer. De 31-jarige Allen maakte het met een 120 century af.

Brecel stond drie keer eerder tegenover de 31-jarige Allen en moest telkens het onderspit delven. In 2014 verloor hij in de zestiende finales van een PTC-toernooi met 4-2 en in de tweede ronde van het UK Championship met 6-0, in 2015 in de zestiende finales van het Shanghai Masters met 5-3. Allen, die drie rankingtoernooien op zijn palmares heeft, neemt voor de tiende keer op rij aan het Masters deel. Twee keer schopte hij het tot de halve finales, vijf keer tot de kwartfinales.

Luca Brecel meteen uitgeschakeld bij debuut op Masters snooker
Foto: AFP

In de kwartfinales (best of 11) neemt Allen het op tegen de winnaar van de partij tussen titelverdediger Ronnie O’Sullivan (WS-2) en de Hongkonger Marco Fu (WS-9).

Ook Mark Selby al uitgeschakeld

Zondagnamiddag zorgde Mark Williams (WS-10) al voor een verrassing door ‘s werelds nummer een Mark Selby met 6-5 huiswaarts te sturen. Williams, Masters kampioen in 2003, won de eerste twee frames dankzij breaks van 135 en 89. Selby, wiens naam drie keer op de erelijst prijkt (2008, 2010, 2013), sloeg terug en kwam na breaks van 70, 70 en 76 op één frame van de zege. Williams won echter de daaropvolgende drie frames voor een plaats in de kwartfinales. Daarin treft hij Barry Hawkins (WS-7) of Kyren Wilson (WS-14).

De Masters vinden van 14 tot 21 januari in het Alexandra Palace van Londen plaats. Van de achtste tot de halve finales wordt er naar een best of 11 gespeeld. In de finale gaat het naar een best of 19. De toernooiwinnaar steekt 200.000 pond op zak. Voor de runner-up is er 90.000 pond.