Salmonella in babymelk: meer dan 21 miljoen loten in 83 landen teruggeroepen

Print
Salmonella in babymelk: meer dan 21 miljoen loten in 83 landen teruggeroepen

Foto: EPA-EFE

In totaal werden meer dan 21 miljoen loten babymelk in 83 landen teruggeroepen, nadat er salmonella was ontdekt in een aantal producten. Dat maakte de topman van het bedrijf Lactalis, Emmanuel Besnier, bekend in een interview met Journal du Dimanche. Het is de eerste keer dat de man van zich laat horen in het schandaal.

Na een onderhoud met de Franse minister van Economie afgelopen vrijdag, besliste de groep op alle loten babymelk afkomstig uit de fabriek in Craon, in het westen van Frankrijk, terug te roepen. Het gaat om een gigantische operatie, want het melkpoeder wordt verkocht in maar liefst 83 landen.

In Frankrijk zelf zouden al zowat 35 kinderen besmet zijn geraakt na het consumeren van babyvoeding van Lactalis. Ook in Spanje is al een salmonellabesmetting bevestigd, in Griekenland is er een verdacht geval na het drinken van Lactalis-babymelk. In België heeft het Voedselagentschap op 22 december een terugroepactie gelanceerd.

Er werden ook al “honderden” klachten ingediend door ouders van zuigelingen en het Franse gerecht is een onderzoek geopend. Maar Besnier verzekert dat hij niets te verbergen heeft. Hij wil begrijpen wat er precies is misgelopen, maar ziet voorlopig geen fouten in de procedures, zegt hij aan Journal du Dimanche. Hij beloofde alle families die schade hebben geleden te vergoeden.

(belga)