Kai-Mook in Planckendael bevallen van eerste kindje

Print

De olifantenpopulatie in Planckendael heeft er weer een familielid bij. Kai-Mook is zaterdagochtend bevallen van een baby. De olifantentempel in het dierenpark in Muizen (Mechelen) was daardoor een hele dag gesloten.

Er werd gedacht dat Kai-Mook haar eerste baby zou verwekken rond de nieuwjaarsperiode, maar uiteindelijk werd het dus de ochtend van 13 januari. Kai-Mook, de bekende olifant die in mei 2009 onder veel bombarie werd geboren in de Antwerpse Zoo, wordt dus op haar achtste voor het eerst mama.

Volgens Ilse Segers van het dierenpark kwam de nieuwe baby ter aarde onder de aanwezigheid van de hele groep olifanten. Het gaat om een grote baby van wel 100 kg zwaar, maar het geslacht is nog niet bekend.

Om de groep olifanten de nodige rust te bieden was de Olifantentempel in Planckendael een hele zaterdag lang afgesloten.

Zondag om 11 uur volgt er meer informatie op een persmoment. Zondag vanaf 11.30 uur dan nodigt Planckendael iedereen van harte uit om het kleine wondertje te bewonderen.