Belgische hockeyers als groepswinnaar naar halve finales op EK indoor

Print
Belgische hockeyers als groepswinnaar naar halve finales op EK indoor

Foto: BELGA

Op het EK zaalhockey in Antwerpen heeft de Belgische mannenploeg (FIH 16) zaterdag in zijn laatste poulematch 3-3 gelijkgespeeld tegen Oostenrijk (FIH 2). Na zeges tegen Rusland (FIH 4), 5-1, en Zwitserland (FIH 8), 2-1, volstond de draw om als groepswinnaar door te stoten naar de halve finales.

Victor Pokorny (pc), Thibault Cornillie en Nicolas Vandiest (pc) tekenden voor de treffers in de Lotto Arena.

De indoorlions nemen het als nummer 1 uit poule B in de halve finale op tegen Polen (FIH 5) de tweede uit poule A. Dat duel wordt zaterdagavond (18u50) gespeeld. De tweede halve finale zet aansluitend titelverdediger Duitsland (FIH 1) tegenover de Oostenrijkers.

Belgische coach geeft Polen favorietenrol in halve finale

"We moeten niet denken dat het tegen Polen eenvoudiger wordt dan tegen Duitsland", waarschuwt bondscoach Alexandre De Chaffoy. Polen staat vijfde op de ranglijst, België zestiende. "De Polen halen vaak de top vier op internationale toernooien. Zij zijn de favoriet. Maar als de jongens dezelfde mentaliteit en discipline tonen (als tegen Oostenrijk) is alles mogelijk."

Voor het duel tegen Oostenrijk dokterde De Chaffoy met zijn staf een aangepast tactisch plan uit. "Het was speciaal in die zin dat we ons niet vastpinden op één tactisch schema. We hebben heel veel wijzigingen doorgevoerd tijdens de match. In de tweede helft hebben we teruggegrepen naar ons eigen spel en onze identiteit. Een speelwijze 'man op man', aanvallender en agressiever. We wisten dat we dat geen hele match konden volhouden. Daarom hebben we het alleen in de tweede helft toegepast."