Limburger Dave Berghmans werkt zich uit de naad in eerste week Dakar

Print
Limburger Dave Berghmans werkt zich uit de naad in eerste week Dakar

Foto: BELGAONTHESPOT

Limburger Dave Berghmans kende absoluut geen makkelijke eerste week in de Dakar. De mecanicien in dienst van Overdrive Racing start vandaag/zaterdag in het Boliviaanse La Plaz samen met teamgenoten Besnard en Laliche als 25e.

“De voorbije dagen was het echt van het ene punt naar het andere rijden om verschillende teams te helpen”, begint Dave Berghmans zijn uitleg. “Zelf bleven we ook niet van pech gespaard. Tijdens de tweede rit kantelde onze truck en moesten we wachten op hulp om verder te kunnen. Na de nacht te hebben doorgebracht in de woestijn, konden we op pad voor de volgende opdracht. Er hebben zich de voorbije dagen nogal wat technische problemen en ongelukken voorgedaan. Gelukkig hebben we een roze nummer (assistentie) waardoor we delen van het parcours mogen afsnijden om zo sneller bij de deelnemers in nood te komen. Door zo stukken van het parcours af te snijden, kom je echt op plaatsen waar niemand komt en zie je prachtige dingen.”

“Net voor de rustdag had het er alle schijn van dat we een rustige rit zouden hebben. We waren goed aan het cruisen tot we bericht kregen dat de T2 van het team pech had. We hebben die dan tot in het bivak gesleept. De dagen zijn lang, de nachten kort met gemiddeld drie uur slaap. En ook de rustdag was geen pretje met typisch Belgisch weer. Het heeft de godganse dag geregend terwijl wij de hele dag gesleuteld hebben. Alles is in gereedheid gebracht voor de marathonetappe.”

(belga)