Facebook-volgers tonen goed hart en redden gewonde hond van amputatie

Print
Facebook-volgers tonen goed hart en redden gewonde hond van amputatie

Foto: Facebook

In een paar uur tijd hebben dierenliefhebbers meer dan 700 euro gedoneerd om een gewonde hond aan zijn poot te laten opereren. Een Nederlands dierenasiel plaatste even voordien een oproep op Facebook dat het dier dringend hulp nodig had, maar er geen spoor was van het baasje.

De hond is woensdag door een voorbijganger tussen Ospel en Meijel, in Nederlands Limburg, gevonden en door een gewaarschuwde dierenambulance naar de dierenarts gebracht. Het dier was ernstig gewond door een breuk en had een gewricht uit de kom aan zijn rechtervoorpoot, vermoedelijk door een aanrijding. Een operatie was onvermijdelijk, maar ook zeer prijzig.

Omdat tot op heden niemand zich gemeld had als eigenaar en het dier niet gechipt is, heeft dierenasiel De Beestenboel vandaag via Facebook geld ingezameld voor de operatie. In een paar uur tijd was al 600 euro aan het asiel overgemaakt. “Heel fijn dat zoveel mensen dit mede mogelijk hebben gemaakt want de operatie kost zeker 700 euro”, zegt Anne Vleeshouwers van het asiel. “Anders hadden we moeten kiezen voor een veel goedkopere amputatie.”

Dinsdag wordt de hond geholpen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio