Mode

Mannen: hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken

Print
Mannen: hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken

Foto: Nero Giardini

De schoenen maken de man. Maar waar moet je nu echt op letten? Take notes mannen, hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken!

Proper én het juiste materiaal

Zorg ervoor dat je schoenen proper zijn. Niemand wordt wild van vuile, witte sneakers of afgetrapte kostuumschoenen. Ook het materiaal is van belang.

Leren schoenen stralen klasse uit en laten zien dat je moeite hebt gedaan om er goed uit te zien. Wanneer je kiest voor een sneaker mag je gerust ook naar stoffen exemplaren zoeken, anders is leer de beste optie. Een paar in kunststof is dan weer geen goed idee.

Tip: Wil je je voeten groter laten lijken? Kies dan een schoen met een spitse tip. Wil je je voeten liever kleiner doen lijken? Dan kies je best voor een schoen met een ronde tip.

Geklede schoenen en blote tenen

Ken het verschil tussen een loopschoen en een sneaker. Een geklede sneaker kan best op de werkvloer, loopschoenen kunnen alleen in de fitness. Laat té sportieve schoenen thuis om het risico op een underdressed look te vermijden.

Je weet zelf wel dat je voeten het minst sexy deel van je lichaam zijn, dus loop hier niet mee te pronken. Of je nu kiest voor een luchtige sneaker of loafer, zorg ervoor dat het grootste deel van je voet bedekt is! Blote tenen zijn voor vrouwen echt een afknapper, net zoals witte sokken... .

De perfecte schoenen voor bij je outfit? Less is more!

Laat ingewikkelde details als felgekleurde zolen, ritsen of veters voor wat ze zijn. Less is more! Een klassieke schoen in een neutrale kleur staat niet alleen een stuk stijlvoller, hij combineert ook veel makkelijker met heel je garderobe: hallo goede indruk!

Last but not least: doe een finale check en kijk of je schoenen wel degelijk bij je outfit passen. Niets kan zo snel een look verpesten als de verkeerde schoenen!