Elise Mertens wil titel in Hobart verlengen: “Nieuwe eindzege zou geweldig zijn”

Print
Elise Mertens wil titel in Hobart verlengen: “Nieuwe eindzege zou geweldig zijn”

Foto: EPA-EFE

Elise Mertens (WTA 36) plaatste zich vrijdag voor de tweede maal op rij voor de finale van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). De Hamontse versloeg in de halve finales de Britse Heather Watson (WTA 74), en houdt zo haar kansen gaaf om haar titel te verlengen. “Een nieuwe eindzege zou geweldig zijn”, verklaarde Mertens.

“Uiteraard ben ik erg blij met mijn parcours tot dusver in Hobart”, reageerde Mertens na haar winst in drie sets tegen Watson (6-4, 1-6 en 6-2). “Ik wilde het jaar goed beginnen en denk dat ik daarin geslaagd ben. In de eerste set waren we aan elkaar gewaagd, en nadien kreeg ik moeilijkheden met haar spel. Maar ik beet door en ging op zoek naar oplossingen. In set drie probeerde ik de bal zo veel mogelijk in het veld te houden, omdat ik in het terugslaan de betere was. Die tactiek heeft geloond.”

Mertens treft in de finale de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 57), tegen wie ze al tweemaal speelde. In beide wedstrijden, in 2015, trok de Limburgse aan het langste eind. “Maar die partijen dateren al van lang geleden”, temperde Mertens de verwachtingen. “Op papier start ik misschien als favoriete, maar ik zal sterk moeten tennissen. Ik hou erg mooie herinneringen over aan mijn winst van vorig jaar, en wil dat opnieuw beleven. De voorbije twaalf maanden ben ik progressie blijven boeken. Ik hoop dat ik dat kan tonen.”

Mertens won in Hobart begin 2017 haar eerste en tot dusver enige WTA-titel in het enkelspel. In het dubbel heeft Mertens drie toernooizeges op haar erelijst. Er kan dit weekend een vierde bijkomen. In Hobart bereikte ze met de Nederlandse Demi Schuurs de finale. Daar wacht een Oekraïens-Japans duo.