Vier jaar cel voor Lommelse ‘ontsnappingskoning’ voor relatie met 13-jarige

Print
Vier jaar cel voor Lommelse ‘ontsnappingskoning’ voor relatie met 13-jarige

Foto: BELGA

Lommel -

Het Antwerpse hof van beroep heeft Niek Bergmans donderdag veroordeeld tot vier jaar gevangenis en vijf jaar terbeschikkingstelling. Die straf wordt de man uit Lommel opgelegd na een relatie met een 13-jarige uit Brecht. Bergmans staat bekend als de ‘ontsnappingskoning’ nadat hij al meerdere keren wist te ontsnappen uit de gevangenis.

De Lommelaar werd in juni 2016 gearresteerd voor zedenfeiten. De moeder van een 13-jarig meisje

Vier jaar cel voor Lommelse ‘ontsnappingskoning’ voor relatie met 13-jarige
Foto: credit

uit Brecht stapte naar de politie om Bergmans aan te geven. Hij had een stiekeme relatie met haar dochter. De twee kenden elkaar door hun gedeelde liefde voor de paardensport. Bergmans zou haar overladen hebben met cadeau’s en geld. Ook zouden de twee meermaals intiem contact gehad hebben. Om die reden wordt de ontsnappingskoning veroordeeld tot vier jaar cel voor aanranding en verkrachting. Het is wettelijk vastgelegd dat seks met iemand jonger dan 14 altijd verkrachting is, ook al stemde de minderjarige ermee in. Bovenop de celstraf van vier jaar, moet Bergmans ook vijf jaar ter beschikking blijven van de strafuitvoeringsrechtbank. In eerste aanleg kreeg de Lommelaar in juni nog vijf jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling.

Bergmans staat bekend als de ontsnappingskoning nadat hij er verschillende keer in slaagde uit de gevangenis te glippen. In de jaren 90 ontsnapte hij voor de eerste keer uit een gevangenis in Zweden. Hij wurmde zich door de tralies van zijn cel en geraakte zo weg. Hij zat er een straf van tien jaar uit voor betrokkenheid bij heroïnesmokkel. In 2003 werd hij veroordeeld tot 25 jaar cel voor doodslag op een zakenpartner. Ook toen wist hij te ontsnappen. Een keer uit de gevangenis van Tongeren en nog eens uit de zwaarbewaakte gevangenis van Brugge.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio