Noorse premier speelt Pokémon Go voor meeting met Donald Trump

Print
Noorse premier speelt Pokémon Go voor meeting met Donald Trump

Foto: Photo News

Je kon er vorig jaar niet omheen, Pokémon Go was werkelijk overal. Maar als je dacht dat het spel intussen een stille dood gestorven was, heb je het ook mis. De Noorse eerste minister Erna Solberg werd vlak voor haar ontmoeting met Donald Trump woensdag nog door een fotograaf ‘betrapt’ op het spelen van Pokémon Go.

Ze had het in een interview met het Noorse Aftenposten in 2016 al toegegeven dat ze fan is van het spel. Erna Solberg zei toen dat ze al niveau 14 bereikt had en geregeld ging wandelen in Arendal om Pokestops te zoeken.

Woensdag ontmoette ze de Amerikaanse president Donald Trump, maar vlak voor die ontmoeting wist een fotograaf nog net een foto te maken van hoe de vrouw nog snel een pokémon probeerde te vangen. Toen haar achteraf gevraagd werd of het een manier was om te ontstressen antwoordde ze: “Nee, er zit een functie in om een bericht te sturen naar mijn familie thuis.” Een functie die trouwens niet standaard deel uitmaakt van het spel, maar met de externe app ‘Messenger for Pokemon Go’ wel toegevoegd kan worden.