Gosa Genk wandelt het nieuwe jaar in

Print
Gosa Genk wandelt het nieuwe jaar in

Foto: Jos Leirs

Centrum

Genk - Op woensdag 10 januari wandelde Gosa Genk, met 63 deelnemers, het nieuwe jaar in door de bossen van Kattevennen.

Om 14.00 uur verzamelden de wandelaars van Gosa Genk op de parking van Kattevennen. Een frisse boswandeling onder een droge hemel. Tijdens de eerste kilometers bewonderden de deelnemers een merkwaardig kunstwerk. Het lijkt op een reusachtig spinnenweb. In werkelijkheid een creatie van zes meter hoog en breed, van de hand van de Duits- Argentijnse kunstenaar Tomas Saraceno. Het werk kadert in het project rond kunst in open ruimte, een initiatief van de Unie Hasselt-Genk waarin beide centrumsteden elkaar verbinden met kunst in al z’n genres.
Op de verdere wandeling werd Het ziekenhuiscomplex ‘Het Schiepse Bos’ aan alle kanten bewonderd en was iedereen onder de indruk van de uitbreiding van en rond het ziekenhuis.
De weg werd voortgezet tot aan het Heempark waar de groep getrakteerd werd op een nieuwjaarsdrankje dat goed smaakte in de frisse lucht. De voorzitter Josee Van Bockrijk deelde hier haar nieuwjaarswensen met de aanwezigen in een korte toespraak en overhandigde een kleine attentie aan de aanwezigen.
Na dit hartversterkertje werd de weg voorgezet in de bossen van het Nationaal park tot aan het monumentaal kunstwerk ‘Corpus’ van Will Beckers, een installatie bestaande uit kleinere en grotere organische gevormde delen die samen op een verrassende manier een enorme natuurlijke gevormde ruimte vormgeven. Met duizend in elkaar gelaste metalen plaatjes heeft de kunstenaar een sprookjesachtige constructie uitgewerkt, waarin je kan picknicken. Voor de afwerking zorgt de natuur.
Tot slot konden de wandelaars, na de tocht van 7,2 km, nog genieten van een drankje in Cafetaria De Krater.
Weer een geslaagde wandelnamiddag met als nieuwe oproep: binnen 14 dagen in de omgeving van de Sporthal in As
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio