Food

Blauwe matcha oogt mooi op foto, maar het verschil met zijn groene broertje is groot

Print
Blauwe matcha oogt mooi op foto, maar het verschil met zijn groene broertje is groot

Foto: Instagram

Fan van de klassieke matcha, gemaakt van groene theeblaadjes? Dan is de blauwe variant die steeds populairder wordt misschien ook iets voor jou. Deze soort is even fotogeniek, maar verschilt qua power toch nogal van de groene.

Blauwe matcha kan je drinken en eten met allerlei lekkers erbij zoals noten, bessen en zelfs chocoladeschilfers. Het ziet er allemaal heel fotogeniek uit, maar qua voedingswaarde moet de blauwe matcha toch onderdoen voor de groene soort.

Blauwe matcha oogt mooi op foto, maar het verschil met zijn groene broertje is groot

Groene matcha zit boordevol antioxidanten die het metabolisme boosten en helpen om calorieën sneller te verbranden. Daarnaast zou het hippe product de bloedsuikerspiegel reguleren, de bloeddruk doen dalen en beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten. Er zit ook cafeïne in, waardoor je lichaam een energiekick krijgt.


Blauwe matcha daarentegen is helemaal anders en komt zelfs van een totaal andere plant, van de kittelbloem om precies te zijn. Die blaadjes zitten niet vol antioxidanten."Blauwe matcha is al ongeveer een jaartje aan het opkomen, maar het is eigenlijk de naam matcha niet waardig. Het is zo dat de echte groene variant danig hip is, dat iedereen een beetje van het succes wil proeven. Een firma heeft de kittelbloem genomen, gemalen en er dan maar dezelfde naam op geplakt", zegt theesommelier Ken Calander, die bij Café Couture workshops geeft over matcha. "Laat je niet vangen: het goedje biedt geen voordelen voor je gezondheid. Het is een modeverschijnsel dat mooi staat op Instagram. Doe er een beetje citroensap bij en de kleur verandert in een soort paars, ook heel fotogeniek.Verder kan je wel van alles doen met het blauwe poeder. je kan er thee, koffie, cocktails en eten mee kleuren. Het fungeert eigenlijk louter als een kleurstof. Na de toevoeging smaakt het een beetje bitter, maar zeker niet extreem."
 

 

Een bericht gedeeld door detikfood (@detikfood) op

 

Niet te missen