‘Temptation’-verleider Alex riskeert vier maanden cel voor agressie

Print
‘Temptation’-verleider Alex riskeert vier maanden cel voor agressie

Foto: VIJF

De Nederlander Alexander Maas, bekend als verleider in de jongste editie van het tv-programma Temptation Island, riskeert een celstraf van vier maanden. In Roeselare schopte hij vorig jaar een gemeenteraadslid uit Moorslede twee gebroken ribben.

De Nederlander Alexander Maas, bekend als verleider Alex -“Ik ga vieze dingen doen met je meisje”- in het tv-programma Temptation Island op Vijf, was in de nacht van 1 op 2 maart vorig jaar in café De Chicon in Roeselare voor een acte de présence. Maas was er samen met andere deelnemers aan het programma: het koppel Lise en Ken en verleidster Danyla.

Pitazaak gezocht

Rond half drie verliet Alex de horecazaak, samen met Danyla en een caféklant die gemeenteraadslid is in Moorslede. Het trio had honger en daarom nam de 24-jarige Moorsledenaar de twee Temptation-deelnemers mee in zijn auto. Ze zochten samen een pitazaak.

Toen dat niet lukte, ging Maas door het lint. Hij wilde zelf rijden, maar toen hem dat werd geweigerd, probeerde hij de autosleutels af te nemen. Het slachtoffer verweerde zich maar kreeg daarop van de bodybuilder een harde duw. De man viel op de grond.

De Nederlander haalde hard uit en schopte het slachtoffer twee keer in de ribben. Het gemeenteraadslid uit Moorsleden slaagde er wel in om weer in zijn auto te kruipen en weg te rijden. In het ziekenhuis werden twee gebroken ribben vastgesteld.

Na het incident ging de agressieve Temptation-verleider samen met Danyla naar zijn hotelkamer. Ondertussen werd er een proces-verbaal opgesteld en trokken agenten naar de hotelkamer van de twee verleiders. Maas deed een beroep op zijn zwijgplicht en weigerde met de politie mee te gaan. Ook gisteren stuurde hij zijn kat naar de rechtbank.

De Nederlander schakelde geen advocaat in, waardoor het proces bij verstek verliep. Het slachtoffer stelde zich via een advocaat burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding.

Eerdere veroordeling

De openbaar aanklager eiste een effectieve celstraf van vier maanden en een boete van 300 euro.

Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat de beklaagde zich eerder op de avond al driftig opstelde. “De man heeft een opvliegend karakter”, aldus de openbaar aanklager. “Op camerabeelden van het café is te zien dat hij tijdens een banale discussie al agressief was.”

De spierbundel heeft in ons land nog een blanco strafblad maar in Nederland niet meer: hij liep er eerder al een veroordeling op.

Op 7 februari spreekt de rechter zijn vonnis uit in de zaak.