Celebs

Van "slordig" tot "heerlijk herkenbaar": waarom iedereen het over het kapsel van Meghan Markle heeft

Print
Van "slordig" tot "heerlijk herkenbaar": waarom iedereen het over het kapsel van Meghan Markle heeft

Foto: Photo News

Als de Amerikaanse Meghan Markle in het openbaar verschijnt aan de arm van prins Harry, analyseert de pers haar volledige look. De Britse krant The Daily Mail is duidelijk geen fan van haar kapsel tijdens een bezoek aan een radiozender, maar krijgt ongelijk op de sociale media.

Even een flashback: dinsdagnamiddag bezochten prins Harry en Meghan Markle een lokale radiozender in Londen. De twee oogden dolverliefd en liepen casual tussen fans. The Daily Mail stond op de eerste rij en stoorde zich aan Meghan’s kapsel: een nonchalant dotje. “Meghan Markle haar kapsel ziet er slordig uit”, kopte de krant.

Van
Foto: Photo News

Een twitteraar sloot zich bij die mening aan en stelde voor dat de voormalige actrice een haarstylist moet zoeken. “Ze heeft precies altijd een bad hair day. Ze heeft betere kleren nodig en nu is ook haar dotje slordig”, stond er.

Van
Foto: Photo News

Maar de meeste mensen vinden het net heerlijk dat de aanstaande vrouw van de prins niet overdreven gecoiffeerd is. “Ik hou ervan dat het eruitziet alsof Meghan haar lokken snel heeft samengebonden voor ze het paleis verliet. Een prinses met wie we ons kunnen vereenzelvigen. Ik ben fan”, schreef een zekere Hannah in een tweet. “Ik ben jaloers op haar nonchalant dotje. Niets is moeilijker dan een dotje maken zonder de indruk te wekken dat je er een half uur aan bezig bent geweest”, staat er nog tussen de enthousiaste reacties. “Ik ben dol op het feit dat ze koninklijke uitstapjes doet met een nonchalante dot. Het komt zo herkenbaar en minder stijfjes over."

Meer sympathie

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology vindt Meghan's stijl ook een verademing voor het Brits koningshuis. "Dat ze nonchalanter voor de dag komt, vind ik helemaal geen probleem. Ze kan zowel glamoureus zijn als minder opgetut voor de dag komen. Dat laatste roept veel sympathie op. Meghan straalt uit dat ze ook maar een mens is. De Nederlandse koningin Máxima is ook niet altijd perfect gekapt en staat daardoor dichter bij het volk, wat mij betreft. Ik zou onze vorstin Mathilde ook graag eens zien met een kapsel dat niet op wijlen Fabiola is geïnspireerd. Let wel: zo'n dotje kan niet op een officieel staatsbezoek of -diner. Sowieso zal Meghan er rekening mee moeten houden dat ze nooit goed zal kunnen doen voor iedereen. Heeft ze een nonchalante haarstijl, dan is het voor sommigen niet goed, draagt ze te dure kleren, dan krijgt ze ook kritiek."

Niet te missen