Half jaar na spraakmakende reportage wonen Genkse bewoners nog altijd in vuilnisbelt

Print

Half jaar na spraakmakende reportage op TVL wonen Genkse appartementbewoners nog altijd in vuilnisbelt. Video: TVL

Genk -

Een half jaar na de spraakmakende reportage wonen Genkse appartementsbewoners aan de Hooiweg in Kolderbos nog altijd op een vuilnisbelt. De sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Dak zegt dat ze de woningen en omgeving niet wil opkuisen omdat de inwoners dat zelf moeten doen. Maar volgens bewoner Rafaël Lopez zijn sommige bewoners heel hardleers. Zo wordt er nog steeds dagelijks afval vanaf het balkon naar beneden gegooid.

Afval dat uit het raam naar beneden gegooid wordt, een grote berg vuilnis voor de ingang en een trappenhal die geblokkeerd wordt door een rottende matras. Het beeld dat een half jaar geleden geschetst werd van een deel de appartementsbewoners langs de Hooiweg in Kolderbos was niet bepaald fraai. De andere bewoners omschreven het er als een vuilnisbelt en daarmee zaten ze niet ver van de waarheid.

Wanneer TV Limburg een half jaar later opnieuw ter plaatse ging, blijkt de hallucinante waarheid: de situatie is er nog steeds even dramatisch. Er ligt nog steeds overal afval, tot wanhoop van het andere deel van de bewoners. “We wonen in een stort”, zegt Rafaël Lopez. “Dit is toch niet meer normaal.”

De gemeente is het afval dat op de parking lag wel komen ophalen, zegt Lopez. “Maar niet veel later lag het weer vol.” En het afval dat in de gangen en in de trappenhal ligt, wordt en werd niet verwijderd. Dat doet ook Nieuw Dak, de eigenaar van het gebouw, niet. Het afval is de verantwoordelijkheid van de bewoners, klinkt het, en dus moeten zijn het er ook proper maken en houden.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio