Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Genkse Indi (11) met hersentumor uitgewuifd door klasgenootjes op weg naar operatie

“Zo fijn dat iedereen voor mij duimt”

Genkse Indi (11) met hersentumor uitgewuifd door klasgenootjes op weg naar operatie

Foto: JEFFREY GAENS

Genk -

De 11-jarige Indi Blocken uit Genk, die aan een hersentumor lijdt, is gisterenmiddag uitgewuifd door haar klasgenootjes van het zesde leerjaar van basisschool Boxbergheide. Indi wordt vandaag opnieuw geopereerd omdat haar hersentumor, die in maart 2016 een eerste keer opdook, weer gegroeid is. “Het is zo fijn dat iedereen voor mij duimt”, zegt Indi, die haar nieuwe operatie met volle moed tegemoet ziet. “Je hoort zoveel verhalen over mensen die kanker hebben en daaraan dood gaan, maar daar denk ik niet aan”, zegt het kranige meisje. “Je moet altijd positief blijven.”

Op de speelplaats van basisschool Boxbergheide in Genk hadden gisterenmiddag een honderdtal ouders en kinderen zich verzameld voor Indi Blocken, het 11-jarige Genkse meisje bij wie bijna twee jaar geleden een hersentumor werd ontdekt. Na het rinkelen van de schoolbel kwam Indi naar buiten waar ze meteen werd overladen met bloemen en cadeautjes.

“Ik ben totaal overrompeld door deze verrassing”, lacht Indi, terwijl ze op de speelplaats knuffels van haar klasgenootjes van het zesde leerjaar ...