De grote Arno show met Tjens Matic @ C-Mine Genk - 21/12/17

Print
Genk - Begeleid door de zeer straffe muzikanten Gregory Fevery, bassist Mirko Banovic en drummer Laurens Smagghe - die zo enthousiast als een stel jonge honden klonken, en dat misschien ook nog waren, in vergelijking met Arno dan - deed Arno wat hij altijd deed. De beste Arno Hintjens ter wereld zijn, en dat weten velen onder u al goed genoeg.

Arno is altijd Arno geweest, en zal dat blijven tot zijn laatste dag. Of hij nu met Freckleface, Tjens Couter, TC Matic, Charles Et Les Lulus, solo of met Tjens Matic op het podium staat, hij trekt altijd alle aandacht naar zich toe en hij weet dat. Lachen is er natuurlijk ook altijd bij, anders zou het Arno niet zijn. Geen wonder dat hij zich soms bijzonder verward of een beetje vreemd gedraagt, het publiek vindt het toch allemaal fantastisch. Wat natuurlijk veel minder het geval zou zijn, moest hij in de loop van zijn lange carrière niet een flink aantal superbe songs gemaakt hebben, waarvan hij er in Genk nogal wat ten beste bracht: 'Que Pasa', het witheet gloeiende 'Middle Class & Blue Eyes', 'Living On My Instinct', 'The Parrot Brigade', 'Le Java', 'Viva Boema', de ferme bluesrock van 'Give Me What I Need' en natuurlijk de classics 'Oh La La La' (als altijd inclusief sublieme intro van bassist Banovic) en 'Putain Putain'.

'Middel Finder', de nieuwe 7" single van Tjens Matic klonk ook goed en het vinylplaatje werd ter plaatse ook te koop aangeboden (in een mooie ‘pochette’, aldus Arno). Als toegift werden nog 'Ha Ha' en de TC Matic classic 'Bye Bye Till The Next Time' gespeeld. Dat laatste hopen we alvast, Arno!

Als souvenirtje griste ik me nog snel de setlist mee van Mr. Hintjes himself, en die was voor de gelegenheid in A3 afgedrukt (tja, we worden allen een jaartje ouder). De grote Arno show is nog steeds zo leuk als vroeger!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio