Food

Coca-Cola lanceert vier nieuwe smaken én totaal andere look voor light-variant

Print
Coca-Cola lanceert vier nieuwe smaken én totaal andere look voor light-variant

Foto: The Coca-Cola Company

Er staan grote veranderingen op til voor ‘Diet Coke’, de light-versie van Coca-Cola. Woensdag heeft The Coca-Cola Company aangekondigd dat er zowel in de Verenigde Staten als in Canada vier nieuwe smaken worden gelanceerd én een compleet nieuwe verpakking.

In de Verenigde Staten gaat het niet zo goed met Diet Coke, zoals onze Coca-Cola Light daar heet. De verkoop volgt de laatste jaren een dalende trend: sinds 2005 is de verkoop er met maar liefst 34% gedaald. In een poging om het merk te herlanceren heeft The Coca-Cola Company woensdag enkele nieuwigheden aangekondigd.

“Na met meer dan 10.000 mensen gesproken te hebben en na het jarenlang testen van alle combinaties zoals tropisch, citrus en zelfs botanische toetsen, hebben we iets magisch gevonden”, klinkt het in een persbericht. De frisdrankgigant lanceert vier nieuwe smaken van de lightdrank: gember-limoen, kers, bloedappelsien en mango. Daarnaast werd ook een gloednieuwe verpakking voorgesteld: een modern design op lange, zilverkleurige blikjes. Fans van de originele Diet Coke worden wel gerustgesteld: aan die smaak zal helemaal niets veranderen.

(lees verder onder de foto)

Coca-Cola lanceert vier nieuwe smaken én totaal andere look voor light-variant
Foto: The Coca-Cola Company

De wijzigingen zullen eerst in de Verenigde Staten doorgevoerd worden, waarna Canada zal volgen. Of ook België aan de beurt komt, is niet zeker. “Op korte termijn staan ze in elk geval niet op de planning”, laat de woordvoerster van Coca-Cola België weten aan de redactie van Het Nieuwsblad. “Maar zoiets kan je natuurlijk nooit met 100% zekerheid zeggen.”

Is België dan geen testmarkt meer voor nieuwe productlanceringen? “Zeker wel. We hebben in Brussel een belangrijke R&D-afdeling die heel wat nieuwigheden test, maar Coca-Cola zelf is een buitenbeentje: productontwikkelingen van dat merk gebeuren vrijwel altijd in Amerika.”

Niet te missen