Samana Genk Centrum viert Driekoningen

Print

Foto: Peter Sterkmans

Centrum

Genk - In de nasleep van Kerstmis 2017 vierde Samana Genk Centrum het Driekoningenfeest op zaterdag 6 januari 2018. Het feest ging door in De Crypte onder de Sint-Martinuskerk van Genk Centrum.

Het Driekoningenfeest werd ingezet met een eucharistieviering in de kapel van De Crypte, die voor de kerstperiode was voorzien van een prachtig opgezette kerststal. De viering werd voorgegaan door pastoor Zbigniew, samen met diaken Herman en pater Guy. Het orgelspel werd verzorgd door koster Marcel, tevens ook de bedenker en ontwerper van deze toch wel bijzondere kerststal.

Na de viering was het tijd voor een natje en een droogje en konden de Samana-leden genieten van een glaasje wijn met enkele toastjes om zo ook het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. De ontmoetingszaal in De Crypte was ook nu weer voor deze gelegenheid ter ere van het Driekoningenfeest mooi aangekleed door voorzitster Lèneke. Het feestmaal werd geopend met een heerlijke kippenroomsoep, gevolgd door een koninginnenhapje met groentegarnituur en sandwiches. Tijdens de maaltijd kregen de leden onverwachts bezoek van de Drie Koningen uit het verre Oosten, die even een tussenstop maakten in De Crypte om hulde te brengen aan de aanwezige deelnemers, dat met de nodige luister en vertier. De ontmoeting met dit ensemble uit het verre Oosten was dan ook prachtig om naar te kijken en te luisteren!

Het feestmaal werd vervolgens verder afgewerkt met een puddingdessert, gevolgd door koffie met - hoe kan het ook anders - driekoningengebak! En zoals de traditie het voorschrijft, mocht de gelukkige die de boon had in haar gebak, de kroon plaatsen op het hoofd om vervolgens een Driekoningenlied aan te heffen en een kleine attentie in de vorm van een doos pralines in ontvangst te nemen. Het was feestelijk, gezellig en de leden konden nog eens goed bijpraten en lachen. Het geschenkje dat ze op het einde van deze feestelijke namiddag in ontvangst mochten nemen van voorzitster Lèneke, was dan ook een mooi en attentvol gebaar.

(Namens de voorzitster Lèneke, de kernleden en vrijwilligers van SAMANA Genk Centrum, danken wij alle deelnemers voor hun warme aanwezigheid op dit eerste samenzijn in het nieuwe jaar!)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio