Pizzeria levert naast pizza’s ook cocaïne

Print
Pizzeria levert naast pizza’s ook cocaïne

Foto: Archiefbeeld.

Maasmechelen / Tongeren -

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft drie mannen die een pizzeria gebruikten als dekmantel voor hun grootschalige handel in cocaïne veroordeeld tot gevangenisstraffen van 15 tot 40 maanden en elk een boete van 6.000 euro.

Een 35-jarige Nederlander uit Maastricht zette de pizzaboer uit Maasmechelen onder druk om van 2013 tot eind 2015 naast pizza’s ook klaargemaakte pakketten met cocaïne te leveren aan zijn klanten. De politie kwam de bijverdienste van de pizzaboer op het spoor na een tip uit het drugmilieu. Na analyse van de beelden van de ANPR-camera in de buurt bleek dat de pizzeria van de 37-jarige Maasmechelaar fungeerde als dekmantel. Uit telefoononderzoek en verschillende taps bleek dat de Nederlander op grote schaal drugrunners inzette die het financieel moeilijk hadden. Hij stuurde hen aan en voorzag hen van kant en klare pakketten met cocaïne. Eén van die drugrunners, een 29-jarige Nederlander uit Maastricht, werd geïdentificeerd en stond ook terecht.

Na het oprollen van hun handel werden de twee Nederlanders na betaling van een borgsom vrijgelaten. De betaalde borgsom van 7.500 euro weerhield de initiatiefnemer er niet van om onmiddellijk met een nieuwe handel in cocaïne te beginnen. Ook bedreigde hij verschillende drugrunners die verklaringen tegen hem hadden afgelegd.

De Nederlandse spilfiguur werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. Omdat hij en de eigenaar van de pizzeria niet kwamen opdagen voor hun proces, werd de borgsom verbeurd verklaard en hun onmiddellijke aanhouding bevolen. De eigenaar van de pizzeria werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden. De geïdentificeerde drugrunner kreeg 15 maanden celstraf. Alle drie moeten ze ook een boete van 6.000 euro betalen.

(belga)