Mode

Donatella Versace is boos om nieuwe reeks over de moord op haar broer

Print
Het zit er bovenarms op tussen de Italiaanse modefamilie Versace en de makers van 'American Crime Story'. In het tweede seizoen, dat onder de naam ‘The Assassination of Gianni Versace' wordt uitgebracht, ­reconstrueert producer Ryan Murphy de moord op de modeontwerper, die in 1997 doodgeschoten werd. Zijn moordenaar Andrew Cunanan pleegde een week later zelfmoord.

Het Italiaanse modehuis maakte zijn ongenoegen bekend in een persmededeling waarin ze stellen dat ze nooit betrokken ­werden bij het scenario en dat ook het boek waarop de tv-reeks gebaseerd is ('Vulgar favours' door Vanity Fair-journaliste Maureen Orth) wat hen ­betreft "pure fictie" is.

Producer Ryan Murphy antwoordde op de kritiek. "Wanneer Donatella straks toch kijkt, zal ze zien dat we haar en haar familie met respect en vriendelijkheid hebben behandeld", vertelde hij aan Variety. "Ik beschouw haar net als een feministisch rolmodel omdat ze naar voren moest treden in een onmogelijke situatie (net na de dood van haar broer, red.), wat ze met heel veel elegantie en begrip heeft gedaan."

"Vol liefde"

Scenarist Tom Rob Smith zegt dat de serie zo dicht mogelijk bij de waarheid is gebleven, maar dat het onmogelijk is om alle details te doen kloppen. "De show zit vol liefde voor Gianni Versace. De familie zal uiteraard een paar kleine foutjes kunnen verbeteren, maar het uiteindelijke doel van deze serie is om de figuur van Versace te vieren."

De negendelige serie gaat op 17 januari in première op de Amerikaanse zender FX. Versace wordt vertolkt door Edgar Ramirez, ­Penelope Cruz speelt zijn zus Donatella. Er is ook een opvallende gastrol weggelegd voor Ricky Martin, die speelt Antonio D'Amico, de partner van Gianni.

Niet te missen