Meer dan 550 personen betrapt met drugs op Limburgse festivals

Hasselt -

In 2017 werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving.

53 personen werden gedagvaard wegens niet betaling van de minnelijke schikking.

Deze personen werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Het parket van Limburg hanteert een specifiek drugsbeleid voor festivals. Het doel van dit beleid is voorkomen dat jongeren gaan experimenteren met drugs. Wanneer een meerderjarige op een festival betrapt wordt op het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs, zal snel en zichtbaar gereageerd worden door hem of haar onmiddellijk een minnelijke schikking voor te stellen. Deze minnelijke schikking kan meteen betaald worden via een bankterminal of binnen de 15 dagen via een klassieke overschrijving. Personen die verdacht worden van dealen of die grote hoeveelheden drugs bezitten worden meteen gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Deze procedure werd voor het eerst toegepast tijdens de Pukkelpopeditie van 2015 en werd inmiddels reeds succesvol toegepast op heel wat festivals binnen Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio