Peerse ondernemer vermoordde zijn vrouw uit financiële problemen

De 50-jarige Danny K. uit Peer riskeert 20 jaar cel voor de moord op zijn vrouw. De man wurgde zijn vrouw in hun kledingboetiek in Dilsen-Stokkem.

Op 14 en 28 maart moet Daniël K. (50) zich komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Tongeren voor de doodslag op zijn vrouw Inge Jonkers (45) in Dilsen-Stokkem. De man, die momenteel onder elektronisch toezicht staat, riskeert een gevangenisstraf van twintig jaar.

In de ochtend van de 16 november 2015 wurgde Daniël K. zijn vrouw met een touw. Voor de buitenwereld leek het koppel gelukkig maar Daniël kampte met de gevolgen van een depressie en een gokverslaving, waarvan zijn vrouw niets wist. Die uitzichtloze situatie lag aan de basis van de wanhoopsdaad. Na de wurging ging hij opnieuw slapen. Toen hij wakker werd ging hij in paniek aangifte doen op het politiekantoor in Lanklaar.

Vorig jaar maart werd de zaak verwezen naar de correctionele rechtbank van Tongeren. Sindsdien heeft Daniël K. een enkelband.Tijdens de inleidende zitting werd de agenda bepaald voor de behandeling van de gecorrectionaliseerde assisenzaak op 14 en 28 maart. Er werd ook beslist om vier getuigen, waaronder de zoon van K., te verhoren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio