Chris Lomme geeft kritiek op #MeToo: “Lok het niet uit, hé”

Print

De Vlaamse actrice Chris Lomme heeft hevige kritiek gegeven op de #MeToo-discussie bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx. Dat deed ze naar aanleiding van een open brief van de Franse actrice Catherine Deneuve, die zegt dat mannen het recht hebben om vrouwen (proberen) lastig te vallen en te flirten.

“Ik had vroeger veel succes, want ik was wel een mooi meisje, en als je wordt nagefloten, dan streelt dat natuurlijk je ijdelheid”, zegt Lomme, die zichzelf een “sensueel type” noemt. Ze benadrukt dat ze het heel belangrijk vindt dat vrouwen erover durven praten wanneer het misloopt en dat iedereen met misbruik naar buiten moet kunnen komen.

“Maar dat wil niet zeggen dat heel de maatschappij zo is. Dat mannen niets meemaken. God, jongens, als vrouwen met hun kont bloot rondlopen, dan is er toch een beetje sensualiteit die naar boven komt. Je moet dat toch ook een beetje aanvaarden. Lok het niet uit, hé, verdomme! Loop niet met je blote tieten rond”, zegt de actrice.

Voor Lomme gaat het te ver als machtige mannen “vrouwen pakken voor hun job”. “Dat gaat echt te ver. Mogen vrouwen dat doen zichzelf omhoog neuken? Ja, als ze het zelf aanvaarden, maar dan vind ik het een trut. Flirten kan, maar mannen moeten wel hun poten thuis houden”, wil ze wel zeggen. Chris Lomme had zo haar eigen manier om de mannen op afstand te houden: “Ik zei altijd dat ik maagd was.”