Mode

De lelijkste schoenen ter wereld, allemaal op één pagina

Print
De lelijkste schoenen ter wereld, allemaal op één pagina

Onder meer deze exemplaren met tepels zijn op de Instagrampagina te vinden. Foto: Instagram

Als je dacht dat Crocs of Jezus-sandalen vreselijk waren, dan ben je ongetwijfeld nog niet in contact gekomen met de Instagrampagina van Crimes Against Shoemanity. Er zitten in elk geval enkele bedenkelijke exemplaren tussen, al krijgt ook de iconische Tabi-schoen van de Belgische ontwerper Martin Margiela er een plaatsje tussen.

Ellenlange leren laarzen, orthopedische sneakers, jeanslaarsjes met een flinterdun hakje, dat en nog veel vreemder passeert allemaal de revue op Crimes Against Shoemanity. Het is een Instagrampagina die werd opgericht door de Londense Rebel Royale en opgedragen is aan de lelijkste schoenen ter wereld. "Als ik een lelijke schoen zie, voel ik me persoonlijk aangevallen", vertelt Royale in een interview met Vogue. "Uiteindelijk is dat gevoel een soort van fascinatie geworden."

Ze plukt de schoenen niet enkel van Instagram, maar houdt ook nauwlettend de catwalks in de gaten. En daarbij ontziet ze geen enkel merk. Zo duiken de Crocs van Balenciaga op, maar ook zilveren laarsjes van Alexander McQueen en zelfs Maison Margiela moet het ontgelden voor zijn Tabi-boots die op dierenhoeven lijken. Royale is trouwens niet de enige die regelmatig vreemd schoeisel post, ook Mats Rombaut, de Belgische ontwerper van vegan schoenen, doet dat.

 

 

 

 

 

 

if MONDAY was a shoe

Een bericht gedeeld door Mats Rombaut (@matsrombaut) op

Niet te missen