Kenneth Gabriels pakt goud en brons op elfde Internationale Karate Cup Sittard 2017

Print
Kenneth Gabriels pakt goud en brons op elfde Internationale Karate Cup Sittard 2017

Foto: Christa Ruysen

Leopoldsburg - Op zaterdag 16 december 2017 vond de elfde Internationale Karate Cup Sittard 2017, het prestigieuze en selectiepuntentornooi, plaats in Sittard (NL). Er namen 545 deelnemers uit acht verschillende landen (Algerije, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nepal, Rusland, Nederland en België) deel aan het tornooi. Kenneth Gabriëls werd geselecteerd voor deelname van uit de Vlaamse Karate Federatie in de categorie senioren -67 kg en in de categorie U21 -68 kg.

Bij de cat. U21 behaalde Kenneth Gabriëls terecht de finale. Hij won zijn eerste ronde met 4-1, de tweede ronde met 7-0 en de derde ronde met 8-2. In de finale kwam hij vlug voor en domineerde de hele wedstrijd. Hij won uiteindelijk dan ook dik verdiend met 6-2 en mocht zo het goud in ontvangst nemen.

In de cat. senioren, die direct aansloot op zijn vorige wedstrijden in de U21, was zijn eerste ronde meteen een zware en harde wedstrijd. Het werd 6-6, maar gezien hij het eerste punt gescoord had, werd hij de overwinnaar. Op naar de tweede ronde dus, waar hij met zeer grote vechtlust en inzet met 5-4 won van zijn grote rivaal Jess Rossiello. Daarna moest hij ook de volgende ronde winnen om door te stoten naar de finale. Maar uitgeput en na een zenuwslopende wedstrijd verloor hij nipt met 4-5, tegen zijn tegenstander uit Frankrijk. Niets aan de hand natuurlijk, maar het brons wou Gabriëls niet laten liggen en wederom vocht hij met heel veel inzet. Zo won hij overtuigend met 8-0. In totaal vocht hij die dag acht rondes.

Als eerstejaars senior mag Kenneth heel fier zijn op zijn getoonde prestaties. Hij heeft zeer goed gevochten op het tornooi en bracht toch maar weer een gouden en bronzen medaille mee naar België. Een mooie afsluiter voor een zwaar jaar, een jaar met verschillende ups and downs.

Kenneths zus Céline werd knap vijfde, maar jammer genoeg haalde zij het podium net niet. Er had veel meer kunnen inzitten. Ze stond voor in de tweede ronde, maar deze sport gebeurt het wel eens dat de scheidsrechters het niet bij het rechte eind hebben of een verkeerde beslissing nemen. Zwaar teleurgesteld verloor Céline dan ook voor het brons. Toch zette ze een knappe prestatie neer. Kenneth en Céline danken hun coaches, hun ouders, hun supporters en ook vooral de Sponsors.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio