Palfit scoort op toestelwedstrijd en testwedstrijd

Print
Palfit scoort op toestelwedstrijd en testwedstrijd

Foto: Karen Vanschoren

Paal

Beringen - Afgelopen weekend, zaterdag 6 januari 2018 namen onze oudste gymnasten uit het C en B niveau deel aan een wedstrijd per toestel, namelijk het Westhoektornooi. Op 7 januari 2018 was het de beurt aan onze gymnasten in het recrea-niveau met een testwedstrijd ter voorbereiding van het echte wedstrijdseizoen. Deze testwedstrijd is een samenwerking tussen Palfit Paal en Jong & Sportief Leopoldsburg.

Zaterdag zakten onze meisjes af naar het verre Ieper om daar hun toestelwedstrijd af te werken. Niet voor niets deze afstand afgelegd, want ze kwamen met een aantal podiumplaatsen naar huis.

Fran Reynders mocht maar liefst 2 van de 3 podia betreden: een bronzen medaille aan balk en een zilveren aan vloer! En daarnaast nog een 10e plaats aan barre.

Isana Schepers sprong voor de eerste keer haar twistsalto door op vloer en wist daar een 13e plaats mee te bemachtigen. Aan balk werd zij 9e.

Gite Lucas wist een podiumplaats te bemachtigen aan vloer, namelijk de bronzen medaille! Aan barre werd zij 6e.

Kyara Schepers wist na haar blessure een mooie comeback te maken en werd knap 5e aan barre en 4e aan balk!

Irene Sneyers werd knap 4, met dezelfde score als de 3e (toepassing van de officiële fig-regel) aan balk! Aan vloer werd zij 7e en aan barre werd zij 8e.

Op zondag, gingen onze meisjes met al hun supporters naar Leopoldsburg om daar het beste van zichzelf te laten zien. Ook dit was niet voor niets, want ze werden hier héél mooi voor beloond!

Bij onze allerkleinsten (7-8 jarigen), ging Gaëlle naar huis met een zilveren diploma en Oona en Elouise met een gouden.

Een leeftijdscategorie hoger (9-10 jarigen) kregen we nog meer mooie resultaten. Louise-Marie, Emma-Louise, Merel en Maite behaalden een gouden diploma en Ilina een bronzen.

In de categorie 11-12 jarigen trad Noah aan en zij behaalde een zilveren diploma.

Als laatste hadden we het vrij werk in de categorie 13-14 jarigen. Jana behaalde hier een 3e plaats, Zara een 2e en Gitte en 1e.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio