Mode

Inspiratie voor nieuwe sneakers nodig? Dit zijn de leukste trends voor 2018

Print
Inspiratie voor nieuwe sneakers nodig? Dit zijn de leukste trends voor 2018

Foto: Shutterstock

In 2017 stond alles in het teken van roze, Reebok, Air Max 95 en lompe sneakers, maar wat brengt 2018? Meer van dat of toch enkele opvallende nieuwe trends? Een beetje van beide, zo blijkt.

Wie op Instagram modebloggers en fashionista's volgt, heeft ongetwijfeld al enkele van de trends voor 2018 in sneakers voorbij zien komen. In elk geval lijkt opvallen de rode lijn doorheen al die populaire modellen. Het gaat van pastelkleurtjes over soksneakers en platformzolen tot chunky exemplaren. Sober is uit, zien en gezien worden meer dan ooit in. Dit zijn vijf van enkele van de meest opvallende looks voor dit jaar:

Pastelkleuren

Roze was het kleur dat 2017 domineerde en ook al 2016, en het lijkt er niet meteen op dat het helemaal zal verdwijnen. Al zien we naast dat zachtroze ook andere pasteltinten opduiken zoals muntgroen en stoffig blauw en zelfs volgens Pantone hét kleur van 2018: paars.

Platformzolen

Het was Rihanna die met haar Fenty-sneakers voor Puma hiermee de toon aangaf en in haar spoor volgden al snel andere sneakermerken. Ze grijpen daarmee terug naar de zolen uit de jaren 60 en 90, al zijn ze dit keer stukken minder hoog. Ideaal dus voor wie graag enkele centimeters groter wil zijn.

;

Chunky sneakers

Soms worden ze al smalend orthopedische sneakers genoemd. Ze zien er lomp uit, zijn vaak wit en hebben uit de kluiten gewassen zolen. Het populairste model is de Triple S van Balenciaga, maar ook Raf Simons ontwierp er voor adidas en ook Fila en Acne Studios sprongen mee op de kar.

Soksneakers

Sokken en tegelijk sneakers, klinkt lekker comfortabel en dat is het ook. Een perfecte sneaker dus voor wie het graag knus heeft. Bovendien komen ze vaak in zachte stoffen als lycra of 'primeknit'. Je ziet ze bij de traditionele sneakermerken opduiken, maar evengoed bij grote modehuizen zoals opnieuw Balenciaga, Louis Vuitton, Fendi, Balmain en Michael Kors.

Rubberzolen

Deze zolen worden gemaakt van rubber en hebben een typische bruine kleur. Enkele decennia geleden werden ze haast standaard gebruikt voor sportschoenen, maar verdwenen van de kaart om nu een comeback te maken. Vaak gaan ze gepaard met een eerder sobere bovenkant in een monotone kleur zoals wit, zwart, blauw of lichtroze.

Niet te missen