Seks & Relaties

Hoeveel calorieën verbrand je in bed? Deze sekscalculator rekent het uit

Print
Hoeveel calorieën verbrand je in bed? Deze sekscalculator rekent het uit

Foto: Shutterstock

Geen zin om te investeren in een fitnessabonnement? Dan kan je misschien wel intensief trainen… in bed. Want tijdens een vrijpartij speel je ook aanzienlijk wat calorieën kwijt. Hoeveel precies, daar kan de calculator van site Superdrug Online Doctor je bij helpen.

Wetenschappelijk is de calculator niet echt. De site baseert zich sinds enkele jaren op het gemiddelde gewicht van mannen en vrouwen en de MET-methodologie, een meeteenheid binnen de fysiologie voor de hoeveelheid energie die een bepaalde fysieke inspanning kost ten opzichte van de hoeveelheid benodigde energie in rust. Na een complexe berekening, krijg je een benadering van het aantal calorieën dat je zou moeten verbranden als je je aan bepaalde standjes waagt.

Het enige wat je moet doen? Plan je vrijpartij en surf vervolgens naar de calculator. Geef daar je eigen gewicht (bijvoorbeeld 62 kg) en dat van je partner (bijvoorbeeld 82 kg) in. Selecteer daarna een standje en hoelang het ongeveer zal duren. Volhouders kunnen ook meer standjes toevoegen. Kwestie van een gevarieerde sexercise te voorzien… Het spreekt voor zich dat je tijdens avontuurlijke posities meer calorieën verbrandt.

Stel dat je tien minuten op z’n hondjes vrijt, gevold door tien minuten reverse cowgirl, dan heb je als vrouw gemiddeld 297 calorieën verbrand. Dat is het equivalent van iets meer dan twee blikjes cola en vijf minuten zwemmen. De man, die vooral tijdens het eerste standje ‘werkt’, is na twintig minuten maar liefst 560 calorieën kwijt, het equivalent van 4 blikjes cola en 12 minuten zwemmen. Nog vijf calorieën extra kwijtspelen? Dan hoef je gewoon - voor of na het vrijen - vijf minuten te kussen.

Niet te missen