Gemeenteraadslid uit Peer beboet voor sluikstorten

Print
Gemeenteraadslid uit Peer beboet voor sluikstorten

Themabeeld Foto: Kioni Papadopoulos

Peer -

Peers gemeenteraadslid Kathleen Soors (Appel) is dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor sluikstorten. Ze dumpte een kartonnen doos met afval op de Markt in Peer op 17 augustus 2016. Het komt haar op een boete van 600 euro met volledig uitstel te staan. Daarnaast draait ze nog op voor de proceskosten van bijna 300 euro.

Soors (40) stelde eerder dat de doos niet van haar kwam, maar dat ze er twee brieven in gelegd had. “Dit is een heel grof politiek spelletje. Het wordt alleen maar als sluikstorten aanzien omdat ik een gemeenteraadslid ben”, verklaarde een misnoegde Soors eerder. “Ik was in de veronderstelling dat de stad ze kwam ophalen. Geen idee dat het niet mocht, anders had ik het papier vijf meter verder in een vuilnisbak gegooid.”

Omdat het gemeenteraadslid haar door de stad opgelegde boete van 205 euro weigerde te betalen, moest ze verschijnen voor de rechtbank. “Sluikstorten is asociaal ten aanzien van de gemeenschap. Het getuigt van een gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Sluikstorten veroorzaakt groot maatschappelijk ongenoegen”, aldus het vonnis.

Bij de bepaling van het vonnis hield de rechtbank rekening met het blanco strafblad van het gemeenteraadslid.