Nog steeds onrust tussen koeriers en directie Deliveroo

Print
Nog steeds onrust tussen koeriers en directie Deliveroo

Foto: BELGA

Het conflict tussen de koeriers en de directie van maaltijdbezorger Deliveroo is nog niet van de baan.

Maandagmiddag vond een nieuwe ontmoeting met de directie plaats, waarbij de koeriers met steun van de vakbonden opnieuw uiting gegeven hebben aan hun ongenoegen over de wijziging van hun statuut tot zelfstandigen.

“De directie is maandagnamiddag opnieuw naar ons gekomen en heeft verzekerd dat ze verder wilde praten, maar dat ze tijd nodig heeft. Ze heeft ons gevraagd om eventuele acties op te schorten, maar wil nog steeds dat alle koeriers tegen het eind van de maand zelfstandigen zijn”, aldus Martin Willems van de Franstalige christelijke bediendebond CNE.

De directie wijst de voornaamste eis van de koeriers daarmee af. Die laatsten wilden zelf de keuze behouden over hun statuut.

Eind oktober 2017 besliste Deliveroo om de samenwerking stop te zetten met de coöperatie Smart. Via die coöperatie waren de koeriers in loondienst. Vanaf 31 januari 2018 zijn alle koeriers gedwongen om het statuut van zelfstandige aan te nemen, waardoor ze een loon per levering zullen krijgen, in plaats van een uurloon.

Maandagavond plegen de koeriers nog overleg. Daar kunnen ze mogelijk beslissen om tot staking over te gaan.