Deze 25 ploegen gaan van start in de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen

Print
Deze 25 ploegen gaan van start in de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen

Vorig jaar ging de zege naar Lucinda Brand voor wereldkampioene Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Foto: Photo News

De organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen heeft de 25 ploegen bekendgemaakt die op zaterdag 24 februari 2018 in Gent de start zullen nemen voor de Europese opener van het seizoen.

Twintig UCI-ploegen tekenen present in deze 1.1-wedstrijd die voor de dertiende keer wordt georganiseerd. Dat zijn Lotto Soudal Ladies, Experza-Footlogix, Waowdeals-Van Eyck Sport en Healt Mate-Cyclelive (België), Boels-Dolmans, Team Sunweb, Waowdeals Pro Cycling en Parkhotel Valkenburg (Nederland), Canyon-SRAM (Duitsland), Mitchelton-Scott (Australië), Alé Cipollini, Aromitalia-Vaiano en Valcar (Italië), FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope (Frankrijk), Team Virtu Cycling (Denemarken), Hitec (Noorwegen), Wiggle-High5 en WNT Rotor Pro Cycling (Groot-BrittaniPe), Cylance Pro Cycling (Amerika), BTV Ljubljana (Slovenië).

Ook vijf clubploegen komen aan de start. Dat zijn Isorex, Autoglas Wetteren, Sprinters Malderen en Keukens Redant. Het Nederlandse Jos Feron maakt het deelnemersveld compleet.

De wedstrijd bij de vrouwen start niet langer aan het wielercentrum Eddy Merckx maar gaat net zoals de mannen van start aan het ICC in Gent. Ook de aankomststreep in Meerbeke is bij de mannen en de vrouwen dezelfde. De wedstrijd is 122 kilometer lang en onderweg krijgen de rensters acht beklimmingen voor de wielen geschoven: Katteberg, Molenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg, Tenbosse, Kapelmuur (Muur) en de Bosberg.

Vorig jaar ging de zege naar Lucinda Brand voor wereldkampioene Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Nog nooit won een Belgische de Belgische openingsklassieker.