Fans lachen met Driekoningen zingen in ‘Thuis’: zie jij wat er niet klopt?

Print
Fans lachen met Driekoningen zingen in ‘Thuis’: zie jij wat er niet klopt?

Dit weekend kwamen heel wat kinderen op straat om Driekoningen te zingen en ook de Vlaamse soap ‘Thuis’ wou niet achterblijven. Tijdens de aflevering van vrijdag gingen Simonneke, Angèle, Frank en Eddy op pas om snoep en geld bij elkaar te zingen. Maar daar lachen hun fans hen nu hartelijk mee uit. Er klopt immers iets niet aan de scène.

“Driekoningen zingen allemaal goed en wel”, klonk het bij één van de fans van de serie. “Maar kunnen jullie bij het filmen wat op de jaargetijden letten alsjeblief. Jullie zingen Driekoningen in september als de bomen nog vol groene bladeren staan. Zing dan Driekoningen in een straat waar geen groen is, hé!”

Groene winter?

De groene bomen in de winter zijn echter niet zo vreemd. Televisiekijkend Vlaanderen durft immers wel eens vergeten dat tussen de productie en de uitzending van zo’n aflevering heel wat tijd zit. Nu zijn de acteurs immers al de episodes van april aan het filmen. Ze veranderen tijdens de opnames hun kleding naar gelang welk seizoen het zal zijn tijdens de uitzendingen. Zo rekenen ze bijvoorbeeld ook op voorhand uit of er kerstbomen moeten staan of niet.

Maar tijdens de scène van Driekoningen ging die planning even mis. De kleding en rekwisieten waren aangepast, maar het team vergat even om ook met hun omgeving rekening te houden. De oplettende kijkers zagen zo de groene bomen van in september op hun scherm voorbij komen, terwijl de vier personages zogezegd in januari moesten zingen.

“Minder erg dan gecremeerde Guido opgraven”

Heel wat fans kunnen toch lachen met de scène. Volgens hen is het vooral belangrijk dat de serie dichtbij de mensen blijft. “Ik hoop dat kleine, fijne, oude tradities terug opgepikt worden. En waarom zouden volwassenen dit niet mogen doen? Samen uit en lachen en fijn plezier maken. Zelf kleding en een ster maken en schminken en zingen ... Een beetje terug kind mogen zijn.”

Het september-decor nemen ze er graag bij, “want soaps mogen al eens wat artistieke vrijheid hebben in tijd en plaats”. “Toch nog beter dan in ‘Familie’ waar men het lijk van de gecremeerde Guido opgraaft”, reageerde een andere fan.