Team Beringen toont warm hart

Print

Foto: André Caubergs

Beringen - Het personeel van stad en OCMW Beringen zamelde in totaal 9.200 euro in voor de Warmste Week!

Team Beringen, de vriendenkring van het personeel van stad en OCMW Beringen, werkte tijdens het aflopen najaar een aantal originele acties uit in het kader van de Warmste Week van Music for Life. Samen met alle personeelsleden wilden we een mooi bedrag bijeenbrengen om een aantal goede doelen uit Beringen een steuntje in de rug te geven.

Er werden vier goede doelen geselecteerd na een oproep bij het personeel van stad en OCMW Beringen. Deze organisaties zijn actief in Beringen en enkele medewerkers van stad en OCMW spelen er een rol als vrijwilliger of bestuurslid:
- Vzw Carrousel: organiseert vakanties en sportactiviteiten voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking
- Zorghuis Limburg: creëert een tweede thuis voor mensen met kanker
- Benefit 4 kids: organiseert activiteiten en verzamelt materiaal voor kansarme kinderen
- Vzw OpenHart Paal: organisatie van vrijwilligers voor oplossing van acute noden van mensen in armoede.

De personeelsleden, bestuursleden en vrijwilligers van stad en OCMW deden enthousiast mee aan alle acties zoals Koop eens een collega, Bakken 4 Life, de warmste quiz, de warmste fuif en de Warmathon in Hasselt en zamelden op deze manier maar liefst 9.200 euro in.
Voor heel wat kleine verenigingen vormt de opbrengst een aanzienlijk deel van hun jaarlijks budget en kunnen ze er actief warme dingen mee doen. Daarnaast vergroot ook hun naambekendheid, vinden de behoeftigen sneller de weg naar hun organisatie en melden er zich meer vrijwilligers. Er zijn alleen maar winnaars na dit initiatief. De ambitie bestaat erin om volgend jaar nog beter te doen en er misschien wel een breder verhaal van te maken.

Foto: Kristof Vints

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio