Mama

Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard

Print
Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard

Foto: Shutterstock

Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om zo de kinderen te laten (mee)sparen.

Op PlayPennies, een Britse website die zich focust op koopjes die specifiek ouders aanbelangen, werd een tip gedeeld over hoe je makkelijk op een jaar tijd wat geld bijeen kunt sparen. Leuk om zelf te doen, maar evengoed prettig om de kinderen zo hun spaarvarkentje te laten vullen.

Het trucje is simpel: begin op dag één met een muntje van één eurocent en stop dat in je spaarpot. De dag erna stop je er twee cent in, de derde dag drie cent, enzovoort. Aan het einde van het jaar en dus na 365 dagen zit je aan 3,65 euro en heb je zo in totaal 667,95 euro bijeen gespaard.

Januari is dan misschien wel al begonnen, maar het is nooit te laat om er toch mee te starten. Het is in elk geval een eenvoudig geheugensteuntje voor als je het anders moeilijk hebt met sparen. Bovendien kun je je kind zo een appeltje voor de dorst meegeven of hen net laten sparen voor ene stuk speelgoed dat ze zo graag willen. 

Zo ziet de spaartabel van PlayPennies er uit (zet gewoon de ponden om in euro):

Niet te missen